Over

Plena Counseling

Wij denken graag out of the box en iedereen is voor ons uniek en geen enkel vraagstuk is hetzelfde. Klanten kloppen aan met uiteenlopende vragen. Als je niet zeker weet waar je terecht kan met je vraag, dan weten wij je wegwijs te maken.
Persoonlijk contact vinden wij belangrijk, daarom is het intakegesprek altijd persoonlijk. In overleg wordt afgesproken waar de intake plaats vind, soms is dat in jouw eigen vertrouwde omgeving of bij ons in de praktijk. De vervolggesprekken kunnen eventueel ook digitaal geschieden.

 
 
Resultaten van counseling
Resultaten van counseling kunnen zijn:
Na je aanmelding neem ik zo snel als mogelijk contact met je op en maken we een afspraak voor de gratis kennismakingsgesprek en kun je daarna snel beginnen. Gemiddeld behaal je met zo’n 5 tot 8 sessies je doel.
Hoe ziet een sessie eruit?
Tijdens een sessie stel ik je veel vragen. Prikkelende vragen die je aanzetten om na te denken waar het nu eigenlijk om gaat. Maar dat is niet het enige. Soms doen we een oefening of pakken we een vel papier om dingen te verhelderen en overzichtelijk te maken. Tussen de sessies door ga je zelf aan de slag. Met bijvoorbeeld een schrijfopdracht of het toepassen van nieuw gedrag. Ieder persoon is anders, waardoor geen traject hetzelfde is.
Ik bied jou een veilige omgeving waarin je open en eerlijk alles kunt vertellen. Vertrouwelijkheid vind ik erg belangrijk. Ik oordeel niet en ben niet-directief: ik zal je nooit vertellen wat je moet doen. Dat is altijd aan jou. Mijn cliënten zeggen dat ik rustig en betrokken ben en dat ze zich begrepen en gehoord voelen.
Mijn aanpak is oplossingsgericht en praktisch en ik gebruik graag humor. Hoewel elk traject anders is, maakt zelfreflectie altijd een belangrijk onderdeel uit van het traject. De counseling sessies zijn heel dynamisch, de ene keer maken we een wandeling en een andere keer doen we ademhalingsoefeningen. Daarnaast gebruik ik verschillende technieken, waaronder schrijf- en biografische opdrachten en mindfulness-oefeningen.
 
 
Persoonlijke groei
Je mag zijn wie je bent. Als je kiest voor Plena, kies je voor jezelf en kies je voor bewuste persoonlijke groei. Ik bied je een veilige omgeving waarin je werkt aan je doelen. Als je vraag nog niet helder is, onderzoeken we die eerst samen. In het begeleidingstraject ben ik een gelijkwaardige partner. De begeleiding bestaat uit het bewaken en structureren van het proces, zodat jij je eigen antwoorden vindt.
Chat openen